Power-Dogs' speelgoed

Power-Grenade en Power-Dogs' Tasty Bone

 

 

 

Hondenspeeltjes zijn er tegenwoordig massaal in alle vormen, kleuren en materialen op de markt. Buffelhuiden, rubber, vinyl, mergpijpjes, … noem maar op waarbij de meeste snel kapot geknaagd worden en schadelijk zijn voor het tandglazuur en dus een risico zijn voor de gezondheid van uw hond.

De nieuwste generatie speelgoed is veel meer dan dat. Het speelgoed doet ook dienst als  kauwmateriaal.
De producten worden opgesplitst in verschillende formaten en hardheden volgens de kauwcapaciteit van uw hond en allen met een tandverzorgende eigenschap. Tijdens het kauwen vormt het afgekolven speelgoed borsteltjes, deze zorgen op hun beurt voor een ‘poetsende werking’, namelijk het wegschuren van tandplak en voorkomen van nieuwe. Dus regelmatig kluiven geeft propere tanden en een frisse adem.

Het materiaal waaruit het sterkere speelgoed gemaakt is is nylon. Dit materiaal versplinterd niet zodat er geen verwondingen kunnen ontstaan. Afhankelijk  van de mate waarop er gekauwd wordt, slijt het speelgoed langzaam af.
Anders zou dit voor de hond niet aantrekkelijk zijn. Honden moeten kauwen om de conditie van spieren en gebit te onderhouden.
Er bestaat kauwmateriaal met een holte in, u hebt de mogelijkheid om dit op te vullen. Dat is een aangename bezigheidstherapie voor uw hond.

En omdat het nog ietsje meer mag zijn kan er een natuurlijke aroma toegevoegd worden aan het speelgoed.

Waw, wat worden honden toch verwend !!!

Wedden dat ook u uw hond wilt verwennen met zo’n speelgoed ?